Overname akkoord voor Ziggo door UPC


UPC en Ziggo zullen binnenkort verder gaan onder de naam Ziggo. Liberty Global, eigenaar van UPC Nederland, heeft een overname akkoord bereikt met Ziggo.

Voor de overname van Ziggo heeft Liberty Global een bedrag van 10 miljard euro betaald. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de ACM, echter worden daar geen problemen mee verwacht. Het management van Ziggo heeft de aandeelhouders verzocht unaniem met het bod in te stemmen.

UPC en Ziggo hebben gezamenlijk 7 miljoen kabelaansluitingen in Nederland en heeft daarmee 90% aandeel. Na de overname zal UPC verder gaan onze de naam Ziggo en zal Ziggo opereren als een landelijkse kabelprovider. Door de sterke naamsbekendheid in Nederland is gekozen voor de naam Ziggo en UPC te laten verdwijnen.
Reacties

4 reacties
Wim Woensdag 19 februari 2014
Bij Ziggo is het onderling gratis bellen gelijk afgeschaft. Ben benieuwd wanneer er een "noodzakelijke" prijsverhoging aankomt.
Onschuldig Maandag 17 februari 2014
Sterker nog,, de abonnementsprijs zal met 1 euro verhoogd worden...
George Vrijdag 07 februari 2014
Hoe groter, hoe duurder! Aandeelhouders kunnen de zakken weer goed vullen!
Gerard Donderdag 06 februari 2014
dan gaat de prijs ook 5.-ero per maand omlaag ?

Reageren

Het laatste nieuws

Oudere nieuwsberichten

De kabel exploitant Cogas heeft veel klachten ontvangen en protesten van inwoners uit Twente welke verplicht moeten overstappen van Ziggo naar provider Caiway.

Lees meer..

Ziggo en UPC schrappen na de overname zo’n 20% van de banen. Dit meldt NRC Q, het gaat hierbij om 900 banen, het is op dit moment niet duidelijk of er gedwongen ontslagen zullen vallen.

Lees meer..

Het aantal klanten voor de mobiele sim-only dienst van Ziggo is het afgelopen kwartaal gestegen met 32.000 klanten en komt hiermee op 116.000 klanten. Verder is het aantal internetklanten gestegen met 20.000, hiermee komt het totaal neer op 1.99 miljoen internetklanten.

Lees meer..

Naar schatting tienduizenden Ziggo-abonnees moeten verplicht overstappen naar Caiway. Dit heeft de huidige kabelbeheerder Cogas bekend gemaakt aan de Ziggo-abonnees.

Lees meer..

Vergelijk snel en eenvoudig!

Op ProviderCheck maakt u eenvoudig de vergelijking op basis van uw wensen.

Doe de vergelijking

Postcodecheck

Vul uw postcode en huisnummer in en vind direct de providers bij u in de buurt.

Postcode check