Overname akkoord voor Ziggo door UPC


UPC en Ziggo zullen binnenkort verder gaan onder de naam Ziggo. Liberty Global, eigenaar van UPC Nederland, heeft een overname akkoord bereikt met Ziggo.

Voor de overname van Ziggo heeft Liberty Global een bedrag van 10 miljard euro betaald. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de ACM, echter worden daar geen problemen mee verwacht. Het management van Ziggo heeft de aandeelhouders verzocht unaniem met het bod in te stemmen.

UPC en Ziggo hebben gezamenlijk 7 miljoen kabelaansluitingen in Nederland en heeft daarmee 90% aandeel. Na de overname zal UPC verder gaan onze de naam Ziggo en zal Ziggo opereren als een landelijkse kabelprovider. Door de sterke naamsbekendheid in Nederland is gekozen voor de naam Ziggo en UPC te laten verdwijnen.
Reacties

4 reacties
Wim Woensdag 19 februari 2014
Bij Ziggo is het onderling gratis bellen gelijk afgeschaft. Ben benieuwd wanneer er een "noodzakelijke" prijsverhoging aankomt.
Onschuldig Maandag 17 februari 2014
Sterker nog,, de abonnementsprijs zal met 1 euro verhoogd worden...
George Vrijdag 07 februari 2014
Hoe groter, hoe duurder! Aandeelhouders kunnen de zakken weer goed vullen!
Gerard Donderdag 06 februari 2014
dan gaat de prijs ook 5.-ero per maand omlaag ?

Reageren

Het laatste nieuws

Oudere nieuwsberichten

De Nederlandse videostreamingdienst WappZapp is vanaf vandaag beschikbaar in Belgiƫ. De betaalde versie WappZapp Plus is alleen in Vlaanderen beschikbaar en bevat lokale content.

Lees meer..

Netflix wil naast eigen series ook eigen talkshows gaan maken. De Amerikaans streamingdienst belooft het anders aan te pakken dan de standaard talkshows die op dit moment te zien zijn.

Lees meer..

Het aantal mensen dat gebruik maakt van een mobiele internetaansluiting ligt onder het wereldwijde gemiddelde stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Lees meer..

KPN brengt later dit jaar de op privacy gerichte Blackphone uit. De telefoon zou eigenlijk deze zomer uitkomen op het netwerk van KPN. Op dit moment lijkt het erop dat de provider de telefoon aan het eind van het jaar gaat uitbrengen.

Lees meer..

Vergelijk snel en eenvoudig!

Op ProviderCheck maakt u eenvoudig de vergelijking op basis van uw wensen.

Doe de vergelijking

Postcodecheck

Vul uw postcode en huisnummer in en vind direct de providers bij u in de buurt.

Postcode check