100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Alles over glasvezel

Donderdag 20 februari 2014 1 minuut en 3 seconden leestijd

Glasvezel wordt steeds bekender in Nederland en ook op steeds meer plaatsen kunnen mensen gebruik maken van glasvezel, maar wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen?

Standaard loopt het internet door een COAX kabel, dit is een koperen kabel die ervoor zorgt dat u verbonden bent met uw internetprovider. Bij glasvezel worden deze kabels vervangen door kabels van glasvezel, deze glasdraden kunnen veel sneller data transporteren dan de koperen kabels. Hierdoor ligt de internetsnelheid een stuk hoger in vergelijking met koperen draden.

Grote gedeelten van Ziggo en UPC bestaan al uit glasvezel, het laatste stuk alleen is alleen nog met koperen kabels. Hierdoor is de internetsnelheid de afgelopen jaren hoger geworden, maar worden nog belemmerd door het laatste stuk koperen kabel. Dit soort verbindingen worden FTTC (“fiber to the cabinet”) verbindingen genoemd. Een andere optie is een provider die FFTH (“fiber to the home”) aanbiedt. Hiermee komen de glasvezelkabels bij uw huis uit en heeft u geen verlies in internetsnelheid.

Het voordeel van een glasvezelverbinding is dat de snelheden een stuk hoger liggen dan bij koperen kabels. Ook zijn de upload- en downloadsnelheid even hoog, waar bij koperen kabels de uploadsnelheid vaak maar een tiende is van de downloadsnelheid. Een hoge uploadsnelheid is belangrijk voor het maken van updates op internet en het streamen van hoge kwaliteit films.

Benieuwd of u gebruik kunt maken van glasvezel internet? Doe de postcodecheck en kom erachter!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.