100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

WhatsApp met 9.5 miljoen grootste chatdienst in Nederland

Woensdag 05 maart 2014 0 minuten en 46 seconden leestijd

WhatsApp met 9.5 miljoen grootste chatdienst in Nederland

Ondanks de ophef over de overname van Facebook blijft WhatsApp de grootste chatdienst in Nederland. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de cijfers bekend gemaakt.

Het is voor het eerst dat het aantal gebruikers naar buiten komt van WhatsApp. Het zakenblad Forbes geeft deze cijfers in een achtergrond verhaal over WhatsApp. Nederland telt ongeveer 16.8 miljoen inwoners, volgens deze cijfers zou de helft van de Nederlanders WhatsApp gebruiken. Er zijn echter ook veel mensen met twee telefoons, er zijn bijna 20 miljoen mobiele aansluitingen in Nederland. Het aantal smartphones in Nederland ligt op 8.5 miljoen, WhatsApp werkt echter ook op de minder sterke featurephones.

WhatsApp is langer populair in Nederland. KPN heeft enkele jaren geleden al aangeven dat ze denken dat 85% van de Nederlanders gebruik gaat maken van Whatsapp. Na de overname van WhatsApp stappen veel mensen over naar een alternatieve chatdienst. Diensten waarna overgestapt wordt zijn onder andere Telegram. Hoeveel Nederlanders Telegram gebruiken is op dit moment niet duidelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.