100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Groot aandeelhouder van KPN in opspraak in eigen land

Zaterdag 08 maart 2014 0 minuten en 39 seconden leestijd

Groot aandeelhouder van KPN in opspraak in eigen land

De grootaandeelhouder van KPN, America Movil van de multimiljardair Carlos Slim, is in eigen land in opspraak geraakt. Volgens de Mexicaanse telecomwaakhond is America Movil te dominant, terwijl klanten klagen over hoge prijzen en slechte service.

Het Mexicaanse Instituto Federal de Telecomunicaciones, de telecomwaakhond van dat land, heeft besloten dat America Movil strenger gereguleerd moet worden. America Movil heeft om dit moment tachtig procent van de vaste internetmarkt in handen en bezit zeventig procent van de mobiele markt in Mexico. Er wordt door de klanten ondertussen al jaren geklaagd over hoge prijzen en een belabberde service.

America Movil mag voortaan geen extra geld meer vragen als klanten roamen binnen Mexico. In grote landen hebben telecomproviders vaak geen landelijke dekking en kunnen er hoge kosten ontstaan voor roaming via een ander netwerk binnen de landsgrenzen. Verder moet het Mexicaanse telecombedrijf voortaan haar infrastructuur delen met concurrenten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.