• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel bellen bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

TV-Kijkgedrag in Nederland staat op het punt om te veranderen

Dinsdag 11 maart 2014 0 minuten en 40 seconden leestijd

TV-Kijkgedrag in Nederland staat op het punt om te veranderen

Een onderzoek van KPN laat zien dat meer dan de helft van de Nederlanders onder 30 jaar (65%) over vijf jaar evenveel of meer gebruik zegt te maken van televisie on demand dan traditioneel tv kijken.

Bijna 40% van de jongeren verwacht over vijf jaar voornamelijk nog on demand te kijken wanneer en waar zij dat willen. Het onderzoek is uitgevoerd door Peil.nl in opdracht van KPN. Het onderzoek laat een duidelijke generatieverschil zien. 55% van de vijftigplussers verwacht over vijf jaar nog vooral traditionele televisie te kijken. Bij de groep onder dertig ligt dit percentage op de 25%.

De jongeren zijn hiermee de voorlopers en trekken de oudere generaties over de streep om ook de nieuwe diensten te gebruiken. Volgens KPN gebruikt op dit moment 70% van de klanten interactieve diensten. Onder interactieve diensten vallen live tv pauzeren, Video On Demand, ITV Online, Programma Gemist en Begin Gemist. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.