100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Telenet verhoogt datalimiet voor de optie vrij downloaden

Maandag 17 maart 2014 0 minuten en 45 seconden leestijd

Telenet verhoogt datalimiet voor de optie vrij downloaden

De Belgische provider Telenet heeft het limiet voor vrij downloaden verdubbeld van maximaal 750GB naar maximaal 1500GB. Er gelden nog steeds regels voor piek- en daluren, hiermee kunnen grootverbruikers in de piekuren een lagere snelheid krijgen.

Dit meldt de provider op haar website, klanten die veel downloaden liepen vrij snel tegen de Fair Use Policy aan. Klanten die meer verbruikte dan de Fair Use Policy werden hierdoor op een lagere snelheid gezet. Het vorige limiet lag tussen de 150 en 750GB, dit is nu opgehoogd naar 300 tot 1500GB.

Hoe hoog het limiet is hangt af van het tijdstip waarop veel gedownload wordt. Voor downloaden tijdens de daluren rekent het systeem 0.2GB per gedownloade GB. Tijdens de piekuren ligt dit op 1GB. Hiermee is het downloaden tijdens de daluren interessanter geworden.

De grootverbruikers die over de Fair Use Policy heen gaan kregen hiervoor een snelheid van 3Mbit/s of 1Mbit/s. Deze snelheid wordt vanaf nu ook opgehoogd naar standaard 5Mbit/s in de piekuren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.