100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Commissie Europarlement voor afschaffing roaming in ruil voor vermindering netneutraliteit

Dinsdag 18 maart 2014 0 minuten en 49 seconden leestijd

Commissie Europarlement voor afschaffing roaming in ruil voor vermindering netneutraliteit

Commissie Europarlement heeft ingestemd met plannen voor een uniforme Europese telecommarkt. Hieronder valt ook een Europese netneutraliteit. Die netneutraliteit is minder streng dan de Nederlandse, stellen critici. Hiernaast verdwijnen de tarieven voor roaming.

Volgens de critici leidt dit pakket aan regels tot een slechtere bescherming dan de Nederlandse. Het wordt met de nieuwe regels mogelijk dat providers voor ‘gespecialiseerde’ diensten een extra abonnement kunnen vereisen. Met ‘gespecialiseerde’ diensten kan worden gedacht aan het kijken van YouTube filmpjes in hogere kwaliteit of streams in hoge kwaliteit. Met de nieuwe regels wordt het voor internetproviders ook mogelijk om verkeersmanagement toe te passen. Hiermee kunnen ze illegale content blokkeren, spam tegen gaan en knelpunten in het netwerk ontlasten.

De plannen maken een einde aan roamingkosten binnen de europese unie. Met dit voorstel hoeven gebruikers met een abonnement niet extra te betalen voor internetten in het buitenland. Providers moeten deze regels voor juni 2016 doorvoeren. Willen ze dit niet dan moeten ze mogelijk maken dat je voor een korte periode kunt overstappen naar een buitenlandse provider.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.