100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Verkeer van UPC Hotspots is te onderscheppen via vervalste wifispots

Donderdag 20 maart 2014 0 minuten en 39 seconden leestijd

Verkeer van UPC Hotspots is te onderscheppen via vervalste wifispots

Door gebruik te maken van een vervalste Wifi-spot is het mogelijk om het verkeer van UPC gebruikers te onderscheppen. Hiervoor is het alleen nodig om een Wifi-spot aan te maken met de naam “UPC WifiSpots”.

Na het opzetten van het netwerk zullen gebruikers van Wifi-hotspots automatische proberen verbinding te maken met het netwerk. Dit zal de eerste keer niet lukken omdat het wachtwoord de eerste keer niet geraden kan worden. Zodra de telefoon of tablet een tweede keer probeert om verbinding te maken is het mogelijk om automatisch het wachtwoord te laten raden. Hierdoor is het mogelijk om al het internetverkeer te onderscheppen. Hiermee zijn wachtwoorden maar bijvoorbeeld ook bankgegevens in gevaar.

Het is hiermee voor hackers makkelijk geworden om internetverkeer te onderscheppen. Dit is bij UPC makkelijker dan bij Ziggo omdat UPC geen certificaten gebruikt om de authenticiteit van de hotspot te garanderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en mis nooit meer een bericht!

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.