100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN claimt landelijke dekking met het nieuwe 4g netwerk

Dinsdag 08 april 2014 0 minuten en 41 seconden leestijd

KPN claimt landelijke dekking met het nieuwe 4g netwerk

KPN stelt dat het nieuwe 4G netwerk een landelijke dekking heeft, hiermee heeft 4g bijna dezelfde dekking als het 2g netwerk. KPN is anderhalf jaar bezig geweest met de uitrol van het nieuwe netwerk.

KPN is hiermee de eerste provider in Nederland die een landelijke dekking claimt met zijn 4g-netwerk. Vodafone en T-Mobile volgen vermoedelijk binnen anderhalf jaar met landelijke dekking, plannen van telecomaanbieder Tele2 zijn nog niet bekend. Voor de landelijke dekking gebruikt KPN de 800MHz-band.

Door gebruik te maken van de relatief lage 800MHz frequentie kan KPN 4g aanbieden in een groot gebied rondom de mast. De frequentie is vooral geschikt voor grote gebieden en in gebouwen. Voor meer capaciteit is een 1800MHz frequentie geschikter.

Ondanks dat KPN volledige dekking claimt te bieden met 4g kan het voorkomen dat in sommige gebieden geen gebruik kan worden gemaakt van 4g. Dit kan ondermeer komen door zendmasten in grensgebieden. Hier kunnen de zendmasten niet op volledige sterkte werken omdat er dan een storing ontstaat op de Duitse of Belgische netwerken.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.