100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Google Fiber beschikbaar voor een aantal kleine bedrijven

Donderdag 17 april 2014 0 minuten en 43 seconden leestijd

Google Fiber beschikbaar voor een aantal kleine bedrijven

Google gaat voor het eerst een aantal bedrijven aansluiten op het glasvezelnetwerk van Google, Google Fiber. Eerder was Google Fiber alleen beschikbaar voor een beperkt aantal huishoudens.

Met behulp van een vragenlijst die kan worden ingevuld op de site van Google Fiber kunnen kleine bedrijven zich aanmelden voor de dienst. De vragen gaan onder meer over de hoeveelheid werknemers bij het bedrijf, de kantooruren en de huidige snelheid van het internet. Kleine bedrijven maken hiermee kans om toegang tot het snelle internet van Google te krijgen in ruil voor feedback.

Google geeft aan dat het gaat om een gelimiteerd aantal kleine bedrijven gaat. Het is op dit moment niet duidelijk om hoeveel bedrijven het gaat. Het glasvezel van Google is op dit moment beschikbaar in Austin, Provo en Kansas City. Google wil binnen drie jaar een snelheid bereiken van 10Gbit/s. Eerder heeft Google aangegeven dat het nog 34 Amerikaanse steden wil aansluiten als er voldoende vraag is. Hiermee kan Google binnen korte tijd een grote speler worden op de Amerikaanse internetmarkt.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.