100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

EU gaat de overname Ziggo door UPC verder onderzoeken

Dinsdag 29 april 2014 0 minuten en 40 seconden leestijd

EU gaat de overname Ziggo door UPC verder onderzoeken

De Europese Commissie (EC) heeft aangegeven zelf de overname van Ziggo door UPC te willen onderzoeken. Vorige week gaf de ACM aan het onderzoek uit te willen voeren omdat het om de Nederlandse markt gaat.

Vorige week gaf de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) expliciet aan het onderzoek zelf verder uit te willen voeren. Europees commissaris Almunia zegt het verzoek van de ACM niet te begrijpen “De Nederlandse mededingingsautoriteit zegt: we zijn slimmer dan jullie, geef die zaak aan ons”. De ACM gaf in een reactie hierop verrast te zijn over de uitlatingen van de EC en zegt: “We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat we het onderzoek graag zelf zouden behandelen en hebben alle voorschriften gevolgd”

De overname van Ziggo door UPC loopt hiermee waarschijnlijk vertraging op, het onderzoek wordt hiermee mogelijk 105 dagen verlengd. Als Ziggo wordt overgenomen door UPC wordt het de grootste aanbieder van kabelaansluitingen in Nederland. Ziggo en UPC hebben in Nederland op dit moment een gezamenlijke omzet van 2.5 miljard euro.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.