100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

De helft van de Nederlanders stoort zich aan trager dan verwacht internet

Donderdag 08 mei 2014 0 minuten en 48 seconden leestijd

De helft van de Nederlanders stoort zich aan trager dan verwacht internet

Verdere ergernissen op internet zijn pagina’s die traag laden, pop-ups en spam. Dit komt uit een onderzoek dat Reggefiber in combinatie met Multiscope heeft uitgevoerd onder 1000 consumenten.

Bijna 40% klaagt verder dat niet alle taken die gepland stonden afgerond konden worden door traag internet. Ook leidt het trage internet mensen af van acties waar op dat moment aan gewerkt wordt. Traag internet zorgt vooral voor irritaties bij surfen op het web, online tv kijken en video’s kijken en het streamen van muziek en films.

Mannen ergeren zich vooral aan traag internet tijdens het up- en downloaden en het minder snel muziek en films streamen. Vrouwen vinden het daarnaast veel vervelender als de internetverbinding wegvalt of dat ze een trage verbinding hebben tijdens het gebruik van social media.

Wanneer het internet niet snel genoeg gaat gebruiken mensen dit “wachtmomentje” vooral om naar de WC te gaan, een drankje te pakken of zich te ergeren. Jongeren zijn vooral geneigd om een nieuw venster te openen in de hoop dat de pagina daar sneller laadt. 7% van de ondervraagde gebruikt het rustmoment om hun huisdier even aan te halen. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.