100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Europese Commissie voert zelf onderzoek uit in overname Ziggo door UPC

Donderdag 08 mei 2014 0 minuten en 48 seconden leestijd

Europese Commissie voert zelf onderzoek uit in overname Ziggo door UPC

Ondanks een aanvraag vanuit Nederland neemt de Europese Commissie het onderzoek naar de overname op zich. De commissie is bang dat de overname negatieve gevolgen kan hebben voor tv-zenders, filmproducten en consumenten.

Dat er onderzoek wordt gedaan door de Europese Commissie (EC) zegt niks over de kans dat de overname wordt goedgekeurd. Het laat alleen zien dat de EC zich zorgen maakt over de eventueel negatieve gevolgen van een overname. De EC ziet een probleem in het betaalde tv-aanbod, UPC is eigenaar van Film1 en Ziggo is deels eigenaar van de Nederlandse tak van HBO. Hiermee heeft na de overname een partij veel invloed op de betaalde tv-kanalen.

Verder maakt de EC zich zorgen over de consument. De twee kabelaars overlappen elkaar niet op postcodegebied en kunnen hiermee niet met elkaar concurreren. Toch denkt de EC dat ze elkaar indirect gaan beconcurreren. Verder kan de overname ervoor zorgen dat het bedrijf afspraken maakt met KPN, de enige andere grote speler op de internetmarkt.

De EC heeft tot 18 september om een uitspraak te doen over de overname. UPC gaf eerder al aan dat de het niet verwacht dat de overname voor de herfst wordt goedgekeurd.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.