100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Vanaf september landelijke 4g dekking voor Vodafone

Maandag 19 mei 2014 0 minuten en 59 seconden leestijd

Vanaf september landelijke 4g dekking voor Vodafone

Vodafone heeft vanaf september landelijke dekking voor haar 4g netwerk. Dit is een halfjaar eerder dan dat provider eerder aangaf, dit komt mede door de zachte winter en extra geld dat beschikbaar is gekomen bij Vodafone.

Vodafone dacht eerst pas in April 2015 4g aan te kunnen bieden in heel Nederland, dit is nu ruim een halfjaar vervroegd. Op dit moment biedt Vodafone ook 4g aan in Nederland en heeft de provider een dekking van 82 procent. Op dit moment zijn er 900.000 klanten die gebruik maken van 4g, eind 2015 moet dit aantal zijn verdubbeld.

Naast de zachte winter werd de snellere uitrol ook mogelijk omdat Vodafone een aantal investeringen vervroegde. Hiertoe besloot het bedrijf door het toegenomen aantal 4g telefoons. Vodafone-klanten hebben in september nog geen 4g in huis, vanaf september gaat Vodafone de capaciteit “intensiveren” zodat 4g ook binnenshuis beschikbaar wordt.

Concurrent KPN biedt sinds april 4g aan in heel Nederland, Vodafone is de tweede aanbieder voor 4g in Nederland als ze 4g aanbiedt vanaf september. T-Mobile heeft aangeven nog een jaar tot anderhalf jaar nodig voor het realiseren van 4g. Wanneer Tele2 landelijk 4g aan kan bieden is nog niet bekend. Hiervoor werkt Tele2 samen met T-Mobile.

De term landelijke dekking is er wel een die met een korreltje zout moet worden genomen. Telecomproviders mogen spreken van landelijke dekking wanneer 95% dekking kan worden gegarandeerd. Hierbij zijn vooral gebruikers in de grensstreken benadeeld.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.