100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

40% van de jongeren overschrijdt haar bundel bij Vodafone

Maandag 26 mei 2014 0 minuten en 36 seconden leestijd

40% van de jongeren overschrijdt haar bundel bij Vodafone

Een vijfde van de jongeren overschrijdt wel eens de maandelijkse bundel van zijn of haar mobiele abonnement. Dit blijkt uit het onderzoek Jongeren en Telefoonkosten dat Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) samen met Vodafone heeft uitgevoerd onder 1500 jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

49% van de gebruikers die over zijn of haar bundel gaat denk goed om te kunnen gaan met haar telefoonkosten. Dit laat zien dat de risicogroep niet goed in de gaten heeft hoeveel van hun bundel is verbruikt. WWJB suggereert dat ouders niet meer automatisch bijspringen bij het overschrijden van de bundel. Onder de achttien betaald 76% van de gevallen de ouders de rekening. Meerderjarige jongeren betalen in 84 procent zelf, maar deze groep wordt meestal nog wel ondersteund door de ouders.

Providers moeten betere tools ontwikkelen voor eenvoudiger inzicht in belgedrag en controle over kosten. Vodafone geeft aan dit in de toekomst ook te gaan doen. Naast WWJB oefent ook de overheid druk uit op de telecomsector om het fenomeen telecomschulden terug te brengen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.