100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

5g en hoe het de wereld gaat veranderen

Donderdag 19 juni 2014 0 minuten en 42 seconden leestijd

Ondanks het feit dat nog niet iedereen gebruik maakt van 4g wordt er al hard gewerkt aan 5g. Naast sneller internet biedt 5g veel meer mogelijkheden voor de toekomst. Benieuwd? Lees dan verder.

5g zorgt voor een verbinding waardoor er nagenoeg geen vertraging meer is, via 4g ligt de vertraging tussen de 30 en 50 milliseconden. Dit lijkt weinig maar wanneer zelfrijdende auto’s met elkaar gaan communiceren moet dit direct gebeuren om ongelukken te voorkomen, hier komt 5g van pas.

Met 5g is het dus mogelijk om zelfrijdende auto’s zonder problemen te laten rijden, maar het kan ook worden gebruikt door artsen om op afstand operaties uit te voeren. Verder zorgt 5g ervoor dat meerdere slimme apparaten tegelijk met elkaar kunnen communiceren, denk hierbij aan apparaten in huishoudens die met elkaar in verbinding staan. Verder wordt het met realtime verbindingen en sensoren bijvoorbeeld mogelijk om precies te weten wanneer je klaar bent met sporten.

Hiermee zet 5g een stap in de richting van een volledig aan elkaar gekoppelde wereld waarbij razendsnel internet centraal staat.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.