100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo beveiligt haar wifi hotspots en verhoogt de snelheid van de hotspots

Maandag 30 juni 2014 0 minuten en 54 seconden leestijd

Ziggo beveiligt haar wifi hotspots en verhoogt de snelheid van de hotspots

Ziggo heeft tijdens een persconferentie in Utrecht laten weten dat ze Wifi-hotspots heeft beveiligd met certificaten. Hierdoor is het voor hackers bijna onmogelijk om in te breken op het netwerk.

Het beveiligingsprobleem met de wifi-hotspots is vorig jaar aan het licht gekomen. Het werd toen bekend dat het gemakkelijk was om een nep wifi-hotspot aan te maken en hiermee de gebruikersnaam en wachtwoord te stelen van Ziggo gebruikers. Door het toevoegen van de certificaten is dit niet meer mogelijk.

Verder heeft Ziggo een groep hackers uitgenodigd bij een zogenaamde “Hackethon” hierbij wordt geprobeerd de nieuwe beveiliging te hacken zodat nieuwe problemen sneller aan het ligt komen en opgelost kunnen worden.

Ziggo heeft besloten om de beveiliging toe te voegen omdat gebruikers zich onveilig voelden door berichten in de media. Apparaten die geen gebruik kunnen maken van de nieuwe certificaten gebruiken de oudere kwetsbare loginmethode. Hieronder vallen gebruikers van Android-smartphones, deze groep moet handmatig een self-signed-Ziggo-certificaat instaleren om gebruik te maken van de extra beveiliging.

De snelheid van de hotspots gaat ook omhoog, op dit moment is er een limiet van 3 Mbit/s. Deze beperking is nu verwijderd. Wel is er een limiet van 10 Mbit/s voor alle gebruikers per Wifi-hotspot. Hiermee wordt de snelheid in veel gevallen veel hoger. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.