100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Internetten en bellen binnen de EU vanaf 1 juli flink goedkoper

Dinsdag 01 juli 2014 0 minuten en 54 seconden leestijd

Internetten en bellen binnen de EU vanaf 1 juli flink goedkoper

Internetten en bellen binnen de EU is vanaf vandaag flink goedkoper geworden. Voor bellen binnen de EU wordt nu maximaal 23 gerekend, voor sms 6 cent en voor internetten 24 cent per MB.

Hiermee daalt de prijs voor internetten in de EU met meer dan 50% in vergelijking met vorig jaar. Hiermee wordt in het buitenland roamen goedkoper dan prepaid internet bij sommige Nederlandse aanbieders.

De prijzen zijn de afgelopen jaren sterk aan het dalen, in 2007 was prijs nog maximaal 69 cent per minuut voor bellen vanuit een Europees land. Voor internet lagen de prijzen nog veel hoger, in 2008 vroeg KPN tien euro per MB. Dit is nu gedaald tot maar 24 cent per MB.

De Europese Commissie wil het liefst helemaal af van de roamingkosten. Volgens Neelie Kroes zijn snel internet en lage beltarieven noodzakelijk voor innovatie en economische groei. "Deze sterke daling van de prijzen voor dataroaming zal voor ons allemaal een groot verschil maken deze zomer. Dit volstaat echter niet. Waarom is er überhaupt nog sprake van roamingtarieven op een interne markt? Ik hoop dat we tegen eind dit jaar een overeenkomst kunnen sluiten over de opheffing van alle roamingtarieven. Het Parlement heeft zijn job gedaan. Het is nu aan de lidstaten om de deal te sluiten!", verklaarde Neelie Kroes.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.