100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN en Fon starten met een landelijk wifi netwerk

Vrijdag 04 juli 2014 0 minuten en 43 seconden leestijd

KPN en Fon starten met een landelijk wifi netwerk

Na UPC en Ziggo start KPN ook met het opzetten van een landelijk wifi netwerk. Dit doet ze samen met het Spaanse bedrijf Fon, hierdoor kunnen klanten ook in het buitenland gebruik maken van wifi hotspots.

KPN wifi wordt uitgerold op modems die geschikt zijn voor de dienst. Klanten krijgen van te voren een brief met meer informatie over de dienst en hoe ze het aan kunnen zetten. Waarschijnlijk hebben eind september alle klanten een brief gehad. Op dit moment zijn er 250 duizend hotspots waar klanten van KPN gebruik van kunnen maken. KPN wil dit aantal uitbreiden naar 1 miljoen tegen het einde van het jaar.

Na het aanmelden voor KPN wifi kunnen klanten niet alleen in Nederland gebruik maken van het Fon netwerk, maar ook in het buitenland. Fon heeft op dit moment 13 miljoen modems verspreid over verschillende landen waaronder, Frankrijk, België, Portugal en Groot-Brittannië. Fon heeft de ambitie om eind 2016 via 35 miljoen hotspots wereldwijd internet aan te bieden. Hiermee kunnen klanten van KPN ook in het buitenland gebruik maken van snel internet en contact houden met het thuisfront. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.