100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Nieuw snelheidsrecord voor breedbandinternet koperkabels

Woensdag 09 juli 2014 0 minuten en 45 seconden leestijd

Nieuw snelheidsrecord voor breedbandinternet koperkabels

Alcatel-Lucent is er in geslaagd om via koperkabels een snelheid te bereiken van 10 Gbit/s. De nieuwe technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor plaatsen waar geen glasvezel kan worden aangelegd.

Bell Labs, de onderzoeksafdeling van Alactel-Lucent is er in geslaagd om met XG-Fast-technologie over een afstand van 30 meter een snelheid van 10Gbit/s te behalen. Hierbij werden twee koperparen gebruikt en gaat het om snelheid die maar in één richting werkt.

Het combineren van de koperdraden wordt bonding genoemd. Bij testen met een enkel koperpaar daalde de snelheid naar 2Gbit/s maar wel over een afstand van 70 meter. Bij beide proeven werden kabels gebruikt die telecomproviders op dit moment gebruiken. Hiermee is de technologie vooral interessant voor plaatsen waar geen glasvezel tot het huis kan worden aangelegd.

Op dit moment gebruiken telecomproviders op kopernetwerken gebruik van VDSL2. Hierbij ligt de snelheid op maximaal 70Mbit/s. Alcatel-Lucent denkt met de nieuwe technologieën het oude kopernetwerk te kunnen blijven gebruiken. Wanneer de nieuwe technologieën geschikt zijn voor de markt is op dit moment nog niet duidelijk.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.