100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN gaat minder inzetten op glasvezel

Woensdag 06 augustus 2014 0 minuten en 56 seconden leestijd

KPN gaat minder inzetten op glasvezel

KPN heeft aangegeven in de komende tijd minder de focus te leggen op glasvezel en zich meer te richten op het verbeteren van het bestaande kopernetwerk.

Het kopernetwerk kan onder andere worden verbeterd door “pair bonding” dit is het samenvoegen van twee koperdraden en “vectoring” dit is het verminderen van ruis op de kabel. KPN wil op deze manier een standaard snelheid van 40 Mbps aan gaan bieden over het gehele netwerk. KPN heeft zich als doel gesteld dat aan het eind van 2015 minstens 80% van het netwerk gebruik kan maken van deze hogere snelheid.

Glasvezelpakketten worden nog wel gewoon aangeboden door KPN en gebruikers met een bestaande glasvezelaansluiting kunnen hier gebruik van maken. Het aanleggen van nieuwe glasvezelaansluitingen wil KPN gaan verminderen, en meer de focus leggen op het kopernetwerk.

Verder wil KPN wel de aansluitingen naar de wijkkasten aan gaan sluiten op een glasvezelnetwerk. Op deze manier wordt de stabiliteit en de snelheid van het netwerk groter. KPN geeft toe dat met een glasvezelnetwerk hogere snelheden tot wel 500 Mbps gehaald kunnen worden. In de meest ideale situatie kan er via koper op dit moment een snelheid worden gehaald tot 200 Mbps. KPN geeft aan dat het aantal klanten dat op dit moment een 500 Mbps verbinding nodig heeft nog laag ligt. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.