100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Netflix heeft in Nederland rond de een miljoen kijkers

Maandag 18 augustus 2014 0 minuten en 42 seconden leestijd

Netflix heeft in Nederland rond de een miljoen kijkers

Inmiddels kijken ongeveer een miljoen Nederlanders naar Netflix via een betaald abonnement. Dit komt uit onderzoek van Telecompaper onder 6600 Nederlanders.

7 procent van de ondervraagden gaf aan toegang te hebben tot een betaald Netflix-abonnement, eind 2013 was dit 4 procent van de ondervraagden. Het gaat hierbij niet om het aantal Nederlanders dat zelf een betaald abonnement heeft maar om het aantal mensen dat er gebruik van maakt. Hier vallen ook partners, kinderen en/of huisgenoten onder.

Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt verder dat de naamsbekendheid van Netflix is toegenomen van 71 procent naar 86 procent. Netflix loopt hiermee voor op andere aanbieders van VOD-diensten, Pathe Thuis heeft na Netflix de grootste naamsbekendheid met 82 procent. Het gebruik van Pathe Thuis ligt op 3 procent van de Nederlanders en het gebruik van Video Unlimited ligt op 2 procent.

Gebruikers van Netflix kijken het liefst via een laptop, daarna volgt de televisie waarop een laptop of ander apparaat is aangesloten. 31 procent van de ondervraagden gebruikt Netflix vooral op de tablet.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.