100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Mogelijk juridische sancties voor het omzeilen van DRM

Donderdag 21 augustus 2014 0 minuten en 47 seconden leestijd

Mogelijk juridische sancties voor het omzeilen van DRM

Onder meer Telfort heeft in een brief naar klanten aangegeven dat het omzeilen van de DRM in strijd met de wet is en het aanbieden van “how to guides” ook niet is toegestaan.

Met het omzeilen van de drm-beveiliging van de glasvezel-tv-dienst krijgen klanten van Telfort en andere providers die hetzelfde netwerk gebruiken gemakkelijk toegang tot zenders en films waarvoor ze niet betalen.

Telfort brengt met de brief klanten op de hoogte dat het omzeilen van de DRM-beveiliging in strijd is met de wet, verder geeft de provider aan dat klanten die berichten plaatsen over hoe de beveiliging te omzeilen is ook in strijd zijn met de wet. Op verschillende fora op het internet zijn berichten te lezen over hoe de beveiliging te omzeilen is. Zo ook op het forum van Tweakers, hier stond een uitgebreide handleiding over het omzeilen. Tweakers heeft ook een brief gekregen van Telfort en heeft in eerste instantie een aantal reacties op onzichtbaar gezet.

Telfort heeft het omzeilen van de DRM-beveiliging voorlopig onmogelijk gemaakt door het gebruiken van een verouderd certificaat. Ongecodeerde streams zijn volgens gebruikers nog wel te zien na het omzeilen van de beveiliging. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.