100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Steeds meer Nederlanders kijken tv via mobiele telefoon en tablet

Maandag 04 maart 2013 0 minuten en 36 seconden leestijd

Steeds meer Nederlanders kijken tv via mobiele telefoon en tablet

UIt onderzoek is gebleken dat ruim 1 op de tien Nederlanders wel is tv kijkt op een tablet. Ook de mobiele telefoon wordt steeds populairder echter blijft deze nog met 7 procent achter.

Stichting Kijkonderzoek deed onderzoek naar het kijk gedrag van Nederlanders. Van de 6000 huishoudens en 5200 personen bleek ruim 1 tiende wel is tablets, smartphones of computers te gebruiken voor tv kijken.

De computer werd vanzelfsprekend met name gebruikt voor internetten (88 procent). De tablet en mobiele telefoon werd minder gebruikt voor browsen op internet Deze apparaten worden weer meer gebruikt voor het tv kijken. De laptop en desktops worden in 34 procent van de gevallen gebruikt voor tv kijken. De tablets 11 procent en de mobiele telefoons 7 procent.

Met name tv-programma's terugkijken via uitzending gemist en het bekijken van LIVE televisie zijn populair via internet. Aanbieders zoals Ziggo, UPC en KPN bieden sinds korte tijd apps aan voor het live kijken van tv-programma's via de smartphone of tablet.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.