100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Smartclip wil reclame tonen bij het aanzetten of zappen met digitale televisie

Maandag 08 september 2014 0 minuten en 36 seconden leestijd

Smartclip wil reclame tonen bij het aanzetten of zappen met digitale televisie

Smartclip een bedrijf dat zich bezig houdt met reclametechnologie werkt aan een systeem waarmee reclame wordt getoond bij het aanzetten of zappen tijdens het kijken van televisie. De eerste tests worden op dit moment gedaan in Duitsland.

Het systeem werkt door het meesturen van een extra signaal, hierdoor kan er zodra er wordt gezapt of de tv wordt aangezet een advertentie worden vertoond. Volgens Smartclip is het voor adverteerders op deze manier mogelijk om reclame te tonen op het geschiktste moment.

Er worden geen cookies opgeslagen waarmee de advertenties relevanter kunnen worden ingezet. Wel is het mogelijk dat het telecombedrijf informatie geeft over de locatie van de televisie waarmee de advertenties relevanter kunnen worden ingezet.

In Nederland zijn er nog geen plannen voor het inzetten van deze techniek, er zijn namelijk nog geen gesprekken geweest met Nederlandse telecomproviders. Bij genoeg interesse verwacht Smartclip pas in de tweede helft van volgend jaar met tests in Nederland te beginnen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.