100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Providers gaan werken aan betere bereikbaarheid 112 in grensstreek

Donderdag 11 september 2014 0 minuten en 51 seconden leestijd

Providers gaan werken aan betere bereikbaarheid 112 in grensstreek

Tijdens een hoorzitting in de tweede kamer waarbij zowel providers als betrokkenen uit de grensstreek aanwezig waren hebben providers aangegeven te gaan werken aan een beter bereikbaarheid van het noodnummer.

Zo heeft Vodafone aangegeven extra masten te gaan plaatsen in de grensstreek. KPN gaat in overleg met verschillende partijen waaronder Defensie en Staatsbosbeheer om plekken te vinden waar extra zendmasten geplaatst kunnen worden.

Providers lopen tegen problemen aan bij het verbeteren van de bereikbaarheid in de grensstreek. Zo moeten er afspraken worden gemaakt over interferentie met netwerken van buurlanden. Deze interferentie kan optreden zodra Nederlandse providers het vermogen hoger zetten in de grensstreek. Op sommige plekken in de grensstreek mogen ook geen zendmasten geplaatst worden, hier hebben omwonenden zelf actie tegen ondernomen en in andere gevallen heeft de welstandscommissie dit tegen gehouden.

Eerder raadde de tweede kamer bewoners in de grensstreek aan om een vaste lijn te nemen voor het bellen van het noodnummer, dit is geen oplossing werd duidelijk tijdens hoorzitting omdat er ook ongevallen buitenshuis kunnen gebeuren.

Voor het bellen van het noodnummer 112 maakt het niet uit welk netwerk gebruikt wordt. Klanten van Vodafone kunnen ook via het KPN netwerk bellen naar 112. Ook buitenslandse netwerken gaan de oproepen naar 112 doorschakelen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.