100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

UPC start met een proef voor ipv6 adressen onder klanten

Vrijdag 12 september 2014 0 minuten en 47 seconden leestijd

UPC start met een proef voor ipv6 adressen onder klanten

Binnenkort start UPC met een proef waarbij een kleine groep klanten ipv6 adressen gaat testen. De deelnemers aan de test krijgen een dual-stack lite- versie van ipv6. Hierbij krijgen gebruikers eigen ipv6 adressen en een gedeeld ipv4 adres via nat.

De inschrijving voor de test is eerder deze week begonnen en alweer gesloten, binnen een week krijgen klanten bericht of ze mee kunnen werken aan de test. Alleen UPC klanten met een verbinding van 50, 120 of 200Mbit/s konden zich aanmelden.

Deelnemers aan de test moeten wel rekening houden met enkele beperkingen, zo is port forwarding niet mogelijk en kan het modem niet meer in bridge-modus gezet worden. Verder raadt UPC klanten die meedoen met de test aan om op alle apparatuur een goede firewall te gebruiken omdat met ipv6 een directe verbinding met het internet wordt gemaakt.

Wanneer UPC ipv6 gaat aanbieden voor alle klanten is op dit moment niet duidelijk, Ziggo heeft op dit moment ook geen datum wanneer het ipv6 gaat aanbieden. Ipv6 is wel standaard voor klanten van XS4ALL.

Ipv6 is nodig omdat het aantal IP-adressen via ipv4 op begint te raken. Meer uitleg over ipv6 kunt u lezen in onze handleiding

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.