100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Volgend jaar genoeg Google ballonnen voor internet op het zuidelijke halfrond

Donderdag 25 september 2014 0 minuten en 43 seconden leestijd

Volgend jaar genoeg Google ballonnen voor internet op het zuidelijke halfrond

Google stelt dat het volgend jaar genoeg ballonnen in de lucht heeft om het zuidelijke halfrond te voorzien van internet. Google spreekt van een “semi-permanente ring” van ballonnen rond het zuidelijk halfrond.

Google heeft het project, getiteld “Loon”, meer dan een jaar geleden onthuld. Het streven is om met behulp van ballonnen afgelegen gebieden te voorzien van draadloos internet, vergelijkbaar met 3g netwerken in Nederland. De ballonnen vliegen op 20 kilometer hoogte en zijn in staat om een internetsnelheid van 22Mbit/s naar vaste antennes te brengen en een snelheid van 5Mbit/s naar mobiele telefoons.

Google heeft de ballonnen uitvoerig getest in de VS, Nieuw-Zeeland en Brazilië. Samen hebben de testballonnen meer dan twee miljoen kilometer afgelegd. De ballonnen halen blijven actief door energie uit zonnepanelen en kunnen 100 dagen achtereen in de lucht blijft.

Op dit moment weet Google nog niet hoe ze geld gaat verdienen aan het project en stelt: “Als we een manier vinden om internet naar vijf miljard mensen weten te krijgen, dan is dat van grote waarde”.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.