100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

UPC komt later dit jaar met mobiele sim-only abonnementen

Donderdag 23 oktober 2014 1 minuut en 12 seconden leestijd

UPC komt later dit jaar met mobiele sim-only abonnementen

Net als Ziggo komt ook UPC met sim-only abonnementen, dit abonnement is echter te delen met maximaal 4 familieleden. Hiermee is UPC de eerste kabelaar die in Nederland “gezinsabonnementen” gaat aanbieden.

Bij het nieuw sim-only abonnement is het voor een tientje extra mogelijk om een gebruiker aan te sluiten. Alle gebruikers hebben een eigen simkaart en nummer, maar delen de belminuten, sms’jes en data. In andere landen is deze abonnementsvorm al langer beschikbaar, UPC/Ziggo wordt nu de eerste aanbieder in Nederland.

Het nieuwe sim-only abonnement komt later dit jaar voor alle klanten van UPC beschikbaar. Er zal eerst een test komen onder een beperkt aantal klanten. Klanten die zijn uitgekozen om mee te werken aan de test zullen een brief van de kabelaar ontvangen.

UPC gaat drie pakketten aanbieden, UPC Mobiel Basis, UPC Mobiel Meer en UPC Mobiel Eindeloos. Het eerste pakket gaat 12.50 per maand kosten en heeft 300 MB internet, 100 belminuten en gratis sms’en. Het middelste pakket kost 20 euro per maand en bevat 1500 MB internet, 400 belminuten en gratis sms’en. Het laatste pakket kost 35 euro per maand en bevat 4000 MB internet, onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en. Verder is er met alle pakketten toegang tot de 500.000 wifispots van UPC.

Het is op dit moment niet duidelijk via welke provider de abonnementen gaan lopen, waarschijnlijk is dit Vodafone. UPC heeft al eerder mobiele diensten aangeboden en toen ook gekozen voor Vodafone.

Met het aanbieden van mobiele telefonie kan UPC “quad-play” aanbieden. Dit houdt in dat het mogelijk is om bij een provider, vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele telefonie af te nemen. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.