100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Protest tegen Cogas neemt toe

Woensdag 22 oktober 2014 1 minuut en 2 seconden leestijd

Protest tegen Cogas neemt toe

Steeds meer internetgebruikers in Twente laten hun ongenoegen merken over het besluit van Cogas om Ziggo van de kabel te halen. Zo is er een Facebookpagina en een petitie.

Cogas, de kabelbeheerder in een groot deel van Twente, heeft besloten om Ziggo niet langer aan te bieden en biedt vanaf 1 januari alleen nog Caiway aan via de kabel. Hiervoor is gekozen omdat Ziggo niet meer in het glasvezelnetwerk van Cogas wil investeren, een interessant detail is dat Cogas en Caiway onder dezelfde investeringsmaatschappij vallen.

Klanten krijgen nu de kans om over te stappen naar Caiway of voortaan internet via ADSL af te nemen, hier zijn wel verschillende aanbieders. Huidige klanten van Ziggo zijn vooral boos omdat het pakket bij Caiway een stuk duurder uitvalt. Zo is onbeperkt bellen een stuk duurder en is het niet meer mogelijk om een los internet abonnement te nemen. Verder vervallen de wifispots van Ziggo, tv kijken via de Ziggo app en Caiway biedt geen tweede lijn.

De Facebookpagina “Cogas, wij kiezen zelf” heeft inmiddels meer dan 10.000 likes. Ziggo klanten uiten zich op deze Facebookpagina negatief over het besluit. Naast de Facebookpagina is de petitie “Cogas klanten moeten keuze hebben” meer dan 6.000 keer ondertekend.

Wilt u als klant van Ziggo (via Cogas) niet verplicht overstappen naar Caiway? Er zijn in uw regio veel mogelijkheden, doe de postocdecheck of bel onze ProviderCheck overstap desk voor persoonlijk advies (0172-749017).

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.