100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

TU Eindhoven haalt een snelheid van 200Tbit/s via glasvezel

Dinsdag 28 oktober 2014 0 minuten en 38 seconden leestijd

TU Eindhoven haalt een snelheid van 200Tbit/s via glasvezel

Aan de TU Eindhoven zijn onderzoekers erin geslaagd om een snelheid van 200Tbit/s te behalen via een glasvezelverbinding. Het gaat hierbij om een kabel met zeven kernen, op dit moment hebben glasvezelkabels 1 kern.

Met de toename van het aantal apparaten dat tegelijk verbinding maakt binnen een thuisnetwerk gaat ook de vraag naar data omhoog. Dit zien zowel de wetenschappers als de internetproviders, hierdoor wordt er constant onderzoek gedaan naar nog snellere vormen van glasvezel en kabels.

De door de onderzoekers gebruikte kabels hebben naast de 7 kernen "Daarnaast introduceert het team loodrecht hierop twee extra zogenoemde optische trillingsmodes", aldus de TU Eindhoven. De onderzoekers maakten ook gebruik van een 3d-waveguide, waarbij sets van drie transparante waveguides in driehoeken gerangschikt waren voor de kernen.

De onderzoekers stellen dat de nieuwe kabels met zeven kernen al binnen vijf jaar door internetproviders gebruikt kunnen gaan worden. Voor deze hogere snelheden is het wel nodig om ook routers geschikt te maken voor deze hogere snelheden.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.