• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Aantal internetklanten bij UPC blijft toenemen

Donderdag 06 november 2014 0 minuten en 50 seconden leestijd

Aantal internetklanten bij UPC blijft toenemen

Het aantal internetklanten van UPC is de afgelopen twee jaar gestegen van 1 naar 1.1 miljoen. De provider verloor in totaal wel klanten, de daling komt door een verlies van abonnees op de analoge kabel.

UPC heeft er de afgelopen twee jaar 94.000 internetklanten bij gekregen, het afgelopen jaar zijn er 54.000 klanten bijgekomen. De internetsnelheid is bij de UPC klanten is ook hoog, zo’n zestig procent van de klanten heeft een snelheid van 100Mbit/s of hoger. Ook het aantal klanten dat gebruik maakt van digitale televisie is met hetzelfde aantal gestegen. De cijfers komen uit de kwartaalcijfers van Liberty Global, het moederbedrijf van UPC.

In totaal had UPC 1.6 miljoen klanten tegenover 1.8 miljoen klanten twee jaar geleden. De provider verloor de afgelopen drie maanden vooral klanten op het gebied van analoge televisie. Dit is een probleem waar alle providers op dit moment mee te maken hebben. De afgelopen twee jaar is het aantal analoge televisie kijkers gedaald van 694.000 naar 464.00.

UPC heeft het afgelopen kwartaal een omzet van 228 miljoen euro behaald, een kwartaal eerder was dit nog 231 miljoen. De omzet van het moederbedrijf, Liberty Global, bedroeg 4.5 miljard dollar. De totale winst kwam uit kom 157 miljoen dollar, omgerekend zo’n 126 miljoen euro.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.