100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Kabelaar Ziggo nieuwe hoofdsponsor Ajax

Vrijdag 07 november 2014 1 minuut en 5 seconden leestijd

Kabelaar Ziggo nieuwe hoofdsponsor Ajax

Vanmorgen is bekend geworden dat kabelexploitant Ziggo per 1 januari 2015 de nieuwe hoofdsponsor van Ajax wordt. Ziggo zal Ajax sponsoren voor een vaste vergoeding van acht miljoen euro per jaar tot 2019.

Naast de vaste vergoeding is een variabele vergoeding van twee miljoen euro afgesproken en voor het eerste halfjaar betaalt Ziggo vier miljoen euro met een variabele vergoeding van één miljoen euro.

Ziggo heeft de mogelijkheid tot opzeggen van het contract na twee en een half jaar. Hier geldt echter wel nog een opzegtermijn van twaalf maanden voor. De huidige hoofdsponsor van Ajax, Aegon, blijft naast Ziggo nog twee en een half jaar gewone sponsor. Aegon is met maximaal twaalf miljoen euro per jaar ruim zes jaar hoofdsponsor van Ajax geweest maar kondigde vorig jaar aan dat het afscheid zou nemen als hoofdsponsor. Op verzoek van Ajax blijft Aegon hoofdsponsor tot en met 31 december 2014, al is dit de laatste zes maanden voor een gereduceerd tarief van drie miljoen euro.

De algemeen directeur van Ajax, Michael Kinsbergen, is verheugd met Ziggo als hoofdsponsor: 'Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past. Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat. Vanaf het eerste gesprek voelt het goed. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking.'

Een apart sponsorcontract afsluiten voor de jeugd, vrouwen en zaterdagamateurs bij Ajax is wel nog mogelijk. Ook zijn de partnerrechten van sportpark De Toekomst niet in het contract met Ziggo opgenomen. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.