• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel bellen bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Kabinet mengt zich ook in discussie rondom openstellen kabel

Maandag 10 november 2014 0 minuten en 51 seconden leestijd

Kabinet mengt zich ook in discussie rondom openstellen kabel

Nadat KPN heeft aangegeven dat het vreemd is dat het nieuwe netwerk niet open hoeft voor concurrenten, mengt nu ook het kabinet zich in de discussie.

Het kabinet zou het liefst ook willen dat het kabelnetwerk van UPC en Ziggo ook wordt opengesteld zoals nu het geval is bij KPN. Minister Henk Kamp zegt in een brief aan de Tweede Kamer: “Het kabinet vindt dat een marktstructuur met twee netwerken en twee aanbieders, onvoldoende concurrentiekracht borgt. Het kabinet zou het wenselijk vinden dat niet alleen KPN, maar ook kabelbedrijven direct worden geprikkeld door het toelaten van concurrenten op hun netwerk."

Op dit moment kunnen de Europese regels over het openstellen van een netwerk niet worden toegepast. De Europese regels stellen dat er bij één landelijk netwerk en één aanbieder het netwerk gereguleerd moet worden. Dat is in het geval van Nederland niet van toepassing, hierdoor kan het Kabinet UPC en Ziggo niet verplichten om het netwerk open te stellen voor concurrenten.

Minister Kamp zegt dat hij andere EU-lidstaten wil overtuigen van het belang dat de regels meer rekening moeten houden met twee grote spelers die de complete markt bedienen. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.