100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Bijna de helft van de wereldbevolking online in 2018

Zaterdag 22 november 2014 0 minuten en 40 seconden leestijd

Bijna de helft van de wereldbevolking online in 2018

Volgens een schatting van onderzoeksbureau eMarketer zal bijna de helft van de wereldbevolking minimaal één keer per maand online zijn in 2018, nu zijn dit nog vier van de tien mensen.

De groei van het aantal mensen dat op internet komt zal in de komende jaren wel minder hard stijgen dan voorheen. Momenteel is het aantal mensen dat eenmaal per maand online komt volgens de inschattingen van eMarketer ongeveer 2,6 miljard. Dit aantal zal volgens het onderzoeksbureau de komende jaren met zo’n 6 procent groeien.

Het onderzoeksbureau vermeldt in dit onderzoek niet hoeveel van deze mensen online zijn via mobiele verbindingen maar vermoedelijk is dit een steeds groter deel; in grote delen van de wereld waar mensen nu nog niet online zijn liggen nog geen vaste internetverbindingen. Via initiatieven als Googles project Loon en mobiele netwerken moet dat aantal oplopen. De genoemde schattingen van Emarketer zijn gebaseerd op andere metingen en schattingen, waarbij het bureau aangeeft rekening te houden met zowel landelijke als wereldwijde trends. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.