100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

UPC gaat Wifi-module van Horizon Mediabox voor Wifispots activeren

Maandag 24 november 2014 0 minuten en 56 seconden leestijd

UPC gaat Wifi-module van Horizon Mediabox voor Wifispots activeren

UPC gebruikt momenteel nog losse kabelmodems om wifi spots aan te bieden maar wil dit op termijn wijzigen door de geïntegreerde wifi module in de Horizon Mediaboxen te activeren.

De Horizon boxen beschikken namelijk over een intern kabelmodem waardoor zij dienst kunnen doen als wifispots. Hierdoor komen er meer wifi hotspots waar klanten van UPC (inmiddels Ziggo) gratis draadloos kunnen internetten.

Wanneer UPC precies de wifi functie op de Horizon Mediaboxen gaat activeren is nog niet duidelijk. UPC- woordvoerster Maaike Scholte geeft aan dat er momenteel nog een proef loopt. Alle abonnees die zich aanmelden voor wifi spots en meedoen aan de proef krijgen een melding te zien dat UPC deze functie op alle Horizon Mediaboxen wil activeren. UPC kan deze functie op afstand inschakelen maar klanten kunnen deze functie zelf ook uitzetten als zij dit willen. Wanneer een klant zijn wifispot-functie deactiveert kan deze klant echter ook niet meer inloggen op de semi-publieke hotspots.

Volgens UPC zullen er door het activeren van de Wifi module meer hotspots in de lucht komen. Er zijn momenteel meer dan 500.000 UPC hotspots actief terwijl er een kleine 300.000 klanten een Horizon Mediabox hebben afgenomen. Sommige abonnees hebben  echter nog een los kabelmodem voor de internetverbinding waardoor het onduidelijk is hoeveel klanten de Horizon box ook als kabelmodem gebruiken. 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.