100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Vodafone overweegt fusie met moederbedrijf UPC en Ziggo

Maandag 01 december 2014 1 minuut en 8 seconden leestijd

Vodafone overweegt fusie met moederbedrijf UPC en Ziggo

Volgens bronnen van persbureau Reuters zou Vodafone een fusie met Liberty Global, het moederbedrijf van UPC en Ziggo overwegen.

Eerder wees het bedrijf al op een mogelijke overname maar inmiddels zou Vodafone meerdere opties overwegen om zo haar positie op de internetmarkt te versterken. Volgens de vijf verschillende bronnen zou dit blijken uit de strategische besprekingen die deze week zijn gevoerd door topmensen binnen Vodafone. Naast Liberty Global zou er ook nog naar andere bedrijven worden gekeken voor een fusie maar het moederbedrijf van UPC en Ziggo zou wel de meest belangrijke optie zijn.

Doordat de Britse concurrent van Vodafone; BT eveneens plannen heeft om zich via overnames te versterken wordt de noodzaak voor een overnamen of fusie voor Vodafone groter. BT zou met een overname van de Britse mobiele providers EE of O2 gemakkelijker bundels van mobiel en vast internet kunnen verkopen en Vodafone zou met een overnamen van Liberty Global verschillende netwerken voor vast internet in handen krijgen en ook zulke bundels gaan verkopen.

Vittorio Colao, directeur van Vodafone, liet eerder al weten dat zijn bedrijf een overname van Liberty Global overweegt maar daarvoor moet ‘de prijs juist zijn’. Of er ook daadwerkelijk een bod wordt uitgebracht is echter nog onduidelijk. Daarnaast is het mogelijk dat Vodafone te maken zal krijgen met de goedkeuring van een eventuele overname. Onder andere de Nederlandse Autoriteiten zouden bezwaar kunnen gaan maken omdat Vodafone met een overname van UPC en Ziggo een te dominante marktpositie kan ontwikkelen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.