100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Moederbedrijf UPC koopt minderheidsbelang in Ziggo

Zaterdag 30 maart 2013 0 minuten en 52 seconden leestijd

Moederbedrijf UPC koopt minderheidsbelang in Ziggo

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft voor een belang van 12,65% in Ziggo 635 miljoen euro betaald. Hiermee wordt het Amerikaanse bedrijf deels eigenaar van de Nederlandse kabelaar.

Het moederbedrijf van UPC schat de waarde van Ziggo op 5 miljard euro, valt op te maken uit de aanschaf van de aandelen. Er is geen goedkeuring van de NMa nodig voor deze transactie omdat er geen groot deel is verkregen. Liberty Global maakte de overname van de aandelen zelf bekend in een persbericht. De aandelen werden overgenomen van de Britse bank Barclays, die door een mislukte aandelen verkoop met een belang in Ziggo zat opgescheept.

De er door Liberty Global een belang in Ziggo wordt genomen is een enorme stap. Ziggo en UPC zijn de twee grootste kabelmaatschappijen van Nederland, ook al concurreren ze eigenlijk nergens rechtstreeks. Beide partijen hebben hun eigen afgebakende gebied in de Nederlandse kabelmarkt. Wel werkten de partijen al eerder samen bij het kopen van frequenties in de 2,6GHz-band.

De verwachting dat het minderheidsbelang van het moederbedrijf van UPC een effect zal hebben op de klanten van Ziggo is er niet. Wel blijft het natuurlijk de vraag of er uiteindelijk een volledige overname zal plaatsvinden van Ziggo...

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.