100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Netflix kwaliteit omhoog en dataverbruik omlaag!

Dinsdag 15 december 2015 0 minuten en 46 seconden leestijd

Netflix kwaliteit omhoog en dataverbruik omlaag!

De afgelopen 4 jaar is Netflix ermee bezig geweest met een manier om films en series minder data te laten verbruiken om zo een betere kwaliteit en stabielere stream te krijgen.

Netflix streamt momenteel films en series in bepaalde vaste bitrates. Normaal gesproken zou het zo zijn hoe meer data er per seconde word verstuurd hoe beter de kwaliteit. En helaas ook hoe meer van je internetsnelheid op andere apparaten verdwijnt. Voor mobiele gebruikers betekent het zelfs dat de databundels sneller leeg gaan.

Na het bekijken van een aantal wijzigingen kwamen de ontwikkelaars bij Netflix tot de conclusie dat het veel meer data zou besparen om individueel alle films en series een bepaalde bitrate te geven. Momenteel analyseert Netflix alle films en series apart om zo de juiste bitrates te kunnen vinden voor de hoogste kwaliteit met het minste dataverbruik.

Omdat Netflix een steeds grotere dataverbruiker word voor de providers door het snel stijgende aantal leden zal het mindere verbruik ook een voordeel zijn voor de providers zelf. De wijzigingen gaan echter veel tijd kosten en zal waarschijnlijk meerdere maanden in beslag gaan nemen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.