• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Fusie Ziggo en Vodafone rond

Dinsdag 16 februari 2016 1 minuut en 3 seconden leestijd

Fusie Ziggo en Vodafone rond

Ziggo en Vodafone Nederland gaan verder als één bedrijf. Dat heeft het moederbedrijf van Ziggo (Liberty Global) bekendgemaakt.

Op deze manier denken zij samen 280 miljoen euro per jaar te kunnen besparen op infrastructuur, marketing en administratiekosten. Voor deze fusie betaalt Vodafone 1 miljard euro aan Liberty Global. Welke naam ze onder verder zullen gaan is momenteel nog niet duidelijk.

De twee bedrijven vullen elkaar zeer goed aan. Vodafone is een sterke speler op de mobiele telefonie markt maar moet voor de Vodafone thuis abonnementen momenteel nog kosten betalen aan KPN. Terwijl Ziggo een sterk netwerk heeft voor alles in 1 via de kabel maar voor de mobiele telefonie al van het netwerk van Vodafone gebruik maakte.

Door de samenwerking zal er een sterke speler op het gebied van quad play abonnementen verschijnen. (Internet, telefonie, televisie en mobiele telefonie) KPN is tot nu toe het enige bedrijf dat de beschikking heeft over een eigen vast en mobiel netwerk.

Over banenverlies is verder nog geen bericht gekomen. Mogelijk zullen wel een aantal regionale kantoren verdwijnen. Vodafone alleen al beschikt over 9 kantoren en 7000 medewerkers. Naast de kantoren beschikt Vodafone ook nog eens over 137 fysieke winkels om producten extra onder de aandacht te brengen.

Ook al zijn de bedrijven er samen al uit de fusie zal nog wel moeten worden goedgekeurd door toezichthouders als de Europese Commissie. Die goedkeuring zal waarschijnlijk pas eind van dit jaar komen.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.