100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Nu standaard tot 100 Mb/s bij Fiber Nederland

Donderdag 18 februari 2016 2 minuten en 43 seconden leestijd

Nu standaard tot 100 Mb/s bij Fiber Nederland

Fiber Nederland heeft haar snelheid nu standaard verhoogd tot 100 Mb/s download en 30 Mb/s upload, altijd voor een vast bedrag per maand. Fiber Nederland levert hiermee als enige provider de hoogste haalbare snelheid via DSL.

Snelste provider van Nederland
Fiber scoort hoog in de snelheidtests die worden afgenomen door ProviderCheck. Fiber staat momenteel bovenaan en daarmee de snelste provider via DSL in Nederland. Deze bekroning is misschien wel het grootste compliment dat de internetprovider kan krijgen. Niet alleen omdat Fiber Nederland pas sinds een aantal jaar deel uitmaakt van de providerwereld, maar ook omdat een snelle internetverbinding voor klanten één van de hoogste prioriteiten heeft.

 

Uit de snelheidstest op ProviderCheck komt Fiber momenteel als beste uit de bus. Ziggo en KPN scoren hier minder dan FIber. Met een gemiddelde snelheid van 53.0 Mb/s staat Fiber Nederland op een welverdiende eerste plek, gevolgd door het relatief onbekende Caiway (50.2 Mb/s) en Ziggo (34.2 Mb/s). Het onderzoek is uitgevoerd door providercheck – een website waar consumenten prijzen kunnen vergeleken en de snelheid van hun internetverbinding kunnen testen.

Altijd de hoogst haalbare snelheid
De grote vraag is waarom het verschil tussen de gemiddelde internetsnelheden per provider zo opmerkelijk hoog is. Ter verduidelijking: het verschil in internetsnelheid tussen de nummer 1 en hekkensluiter Tele2 van het onderzoek bedraagt maar liefst 40.5 Mb/s. Dat zijn harde feiten - zwart op wit.

De reden dat dit verschil zo groot is, komt voornamelijk doordat Fiber NL op het DSL netwerk altijd de maximale snelheid levert voor een vaste prijs. Is bij u 50 Mb/s het hoogst haalbare op uw adres dan krijgt u ook die snelheid gegarandeerd geleverd. Dit kan via DSL nu oplopen tot maximaal 100 Mb/s download en 30 Mb/s upload. Glasvezel klanten profiteren sowieso van gegarandeerde hogere snelheden tot wel 500 Mb/s up- en dowload.

Gegarandeerde snelheden of geld terug

Telkens komen de termen ‘gegarandeerde snelheden’ terug in de communicatie uitingen van Fiber Nederland. Het streven van de provider, zoals dat op de website staat beschreven, is om alle klanten de internetsnelheid te geven waar het voor betaalt heeft – iets wat niet vanzelfsprekend lijkt te zijn in de markt waar internet verhandelt wordt. Als we naar de gemiddelde snelheid van 53.0 Mb/s kijken lijkt dit op het eerste oog een geloofwaardige belofte. Toch doet u er verstandig aan om uw gemiddelde internetsnelheid na te checken, want als de internetverbinding lager uitvalt kunt u in bepaalde gevallen uw geld terug krijgen.

Gratis profiteren van speedupgrades

Er zijn concrete plannen om het hele kopernetwerk in Nederland uit te breiden van 80 Mb/s naar 100 Mb/s downloadsnelheid. Dit is een flinke vooruitgang waar eigenlijk alle klanten die gebruik maken van het VDSL netwerk van gaan profiteren. Aangezien de uitbreiding stapsgewijs zal gebeuren, kunt u het beste een postcodecheck doen om te kijken welke maximale internetsnelheden op uw adres nu mogelijk zijn. Bent u klant bij Fiber Nederland dan profiteert u automatisch van deze speedupgrades zonder extra kosten.

Over Fiber Nederland

De Nederlandse onderneming FiberNL – gevestigd in Amsterdam – is de snelst groeiende provider. FiberNL is onafhankelijk van een netwerkleverancier en is in geheel Nederland beschikbaar. Als het niet via glasvezel kan, dan via het best beschikbare netwerk. Het bedrijf biedt voordelige internet-, televisie- en telefonieabonnementen en daarnaast het draadloze SmartAlarm. Begin dit jaar nam Fiber Nederland ook nog Stipte B.V. over (voorheen Scarlet). Middels deze overname wil de provider nog beter inspelen op de wensen van de markt.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.