100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Bezwaar tegen FOX Sports in basispakket

Donderdag 28 juli 2016 1 minuut en 9 seconden leestijd

Bezwaar tegen FOX Sports in basispakket

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Vodafone FOX Sports Eredivisie opneemt in het basispakket, maar waarom nu eigenlijk?

Wat is nu precies de reden?

De reden hierachter wordt nu eindelijk duidelijk voor de consument. FOX Sports wenst alleen de contracten met aanbieders te verlengen als er 1 zender in het basispakket wordt opgenomen. De kosten daarvoor worden € 2,- per abonnement. 

Wat vinden de providers hiervan?

Vele kleine kabelbedrijven verzetten zich eigen volop tegen de opname van FOX Sports in het basispakket gezien zij van mening zijn dat het weinig toegevoegde waarde heeft. Momenteel heeft minder dan 10% van de digitale televisieabonnees een abonnement op FOX Sports Eredivisie. Dit zou betekenen dat 90% van de abonnees meer gaat betalen voor een zender waar zij misschien geen interesse in hebben.

En de grote providers?

Ook Ziggo heeft bekend gemaakt dat zij het protest steunen maar wacht eerst het lopende contract af voordat zij actief stappen gaan ondernemen. Ziggo heeft aangegeven dat zij het ‘principieel’ onjuist vinden een voetbalkanaal in het basispakket te verplichten. KPN heeft een kort geding aangespannen en de uitspraak van de rechter word op vrijdag bekend.

Ik heb Vodafone en wil geen FOX Sports dus wat kan ik doen?

Heeft u momenteel een Vodafone abonnement en ziet u de prijsverhoging niet zitten? Dan kunt u momenteel ongeacht de resterende tijd uw huidige contract opzeggen tot 31 augustus en overstappen naar een andere provider. Doe de Postcodecheck en zie eenvoudig welke providers er bij u beschikbaar zijn.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.