100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Vrijwel alle internet- en televisie abonnementen worden per 1 juli fors duurder. Check of dat ook voor jou zo is en stap over!

Dinsdag 06 juni 2017 3 minuten en 26 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Vrijwel alle internet- en televisie abonnementen worden per 1 juli fors duurder. Check of dat ook voor jou zo is en stap over!

Maar liefst 5 miljoen Nederlanders krijgen deze zomer een (forse) prijsstijging van hun internet- en televisieprovider om hun oren. Dikke kans dus dat ook jij meer gaat betalen! Er is ook goed nieuws; door de prijsverhoging heb je het recht direct overstappen naar een goedkoper alternatief. Zonder boete of gedoe. Check dus wat jouw beste optie is!

Waarom deze prijsverhoging?

Het antwoord ligt voor de hand; we doen steeds meer online. We bekijken nieuwswebsites, versturen elkaar steeds grotere bestanden, kijken films en bestellen steeds meer online. Dat moet natuurlijk lekker lopen, waardoor providers steeds meer moeten investeren in hun infrastructuur.

Maar er is meer aan de hand; providers besteden bijvoorbeeld ook steeds meer geld aan het aankopen van rechten voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. En die kosten moeten terug verdiend worden. Dat is natuurlijk prima als jij – uitgaand van het voorbeeld – een groot voetbalfan bent, maar wanneer je niks met sport hebt betaal je via de prijsverhoging mee aan diensten waar je helemaal niet op zit te wachten. Alle reden om kritisch te zijn dus.

Kritisch zijn is ook zinvol als je bijvoorbeeld helemaal geen grootverbruiker bent en geen behoefte hebt aan steeds meer capaciteit; wellicht kun je voortaan prima af met een kleiner en goedkoper abonnement.

Welke providers verhogen hun prijzen en met hoeveel?

Van de 7 grote providers verhogen 6 hun prijzen. Specifiek gaat het om KPN, Online.nl, Tele2, Telfort, XS4ALL en Ziggo. Alleen T-Mobile houdt zijn prijzen gelijk. Bij alle 6 gaat de prijsverhoging per 1 juli in.

Heb je momenteel televisie, telefonie en/of internet via één van deze providers? Dan heb je inmiddels bericht gehad over jouw prijsverhoging; dat moet wettelijk gezien namelijk een maand van tevoren. Ook op de website van je provider vind je hierover informatie.

Hoe werkt contractvrij overstappen precies?

Verhoogd jouw provider de prijzen van je abonnement? Dan mag je daardoor tijdelijk per direct van abonnement of provider wisselen, ook wanneer je contract nog helemaal niet is afgelopen. Zonder dat je een boete of extra kosten betaald.

Er zit wel een termijn aan je ‘window of opportunity’, voor de meeste internet providers geldt dat je tot begin juli contractvrij kunt overstappen. In het bericht van je provider vind je hierover meer informatie.

Doe je niks? Dan gelden na de uiterste overstapdatum weer gewoon de normale contractvoorwaarden.

Doe nu onze postcodecheck en bekijk hoeveel je kunt besparen!

Een voorbeeld: Henk uit Arnhem

We maken het even concreet met Henk uit Arnhem. Henk heeft al jaren een abonnement bij Telfort. Hij belt veel en kijkt tv maar maakt relatief weinig gebruik van internet. De afgelopen twee jaar zag Henk het beltarief al met 2 cent per minuut stijgen waardoor Telfort nu, samen met KPN, het duurste beltarief van het land aanbiedt. Door nu over te stappen naar Ziggo, met de beste aanbieding, bespaart hij maar liefst 12 euro per maand, wat uitkomt op 144 euro per jaar. Dat is makkelijk verdiend!

Nog een voorbeeld: Susan uit Zaandam

Susan heeft vorig jaar gebruik gemaakt van een mooie aanbieding van XS4ALL waar ze de eerste 12 maanden een korting op haar abonnement kreeg van 30%. Ze kan nu, na een klein jaar, weer overstappen naar Tele2 waar ze ook gebruik kan maken van een starterskorting van 38%. Zo betaalt Susan twee jaar lang slechts 60% á 70% van wat ze normaal zou betalen voor haar abonnement!

Moet ik overstappen?

Je moet niks, maar het loont vrijwel altijd. Zeker omdat overstappen via onze website je nauwelijks tijd kost, is een besparing snel verdiend. Check daarom vooral via onze website wat voor jou na 1 juli de beste optie is. Overstappen is via ProviderCheck binnen 2 minuten geregeld. Kom je er niet helemaal uit? Bel ons dan gerust even; onze adviseurs zitten voor je klaar en kunnen je tot in detail informeren. Helemaal vrijblijvend.

Goed om te weten: overstapservice, nu even niet?

Alle providers bieden je een overstapservice aan. Die service houdt in dat je nieuwe provider het oude abonnement voor je opzegt op het moment dat het nieuwe abonnement wordt geactiveerd. Super handig, maar nu waarschijnlijk even niet; de verwachting is dat door de overstapdrukte rond 1 juli dit niet bij iedereen vlekkeloos zal verlopen. Dat komt natuurlijk wel weer goed, maar als je geen zin hebt in gedoe kun je dit keer beter je oude abonnement zelf even opzeggen.

Overstappen loont; check het vrijblijvend!

Check vrijblijvend in 1 minuut of overstappen voor jou ook de beste optie is. Wij vertellen het je graag (en helpen je desgewenst meteen overstappen).

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.