100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Netflix wordt fors duurder

Donderdag 05 oktober 2017 0 minuten en 49 seconden leestijd

Netflix wordt fors duurder

Films en series kijken via de online videodiensten van Netflix gaat straks tot wel 20% duurder worden. Netflix heeft in Nederland rond de twee miljoen abonnees welke vanaf 19 oktober meer moeten gaan betalen.

De prijsverhoging gaat voor nieuwe abonnees al direct in en bestaande klanten kunnen vanaf 19 oktober kiezen om te blijven of het abonnement te stoppen. Opvallend is dat het goedkoopste abonnement van € 7,99 (één gebruiker en series en films in SD kwaliteit) gelijk blijft in prijs.

De prijsverhoging zit in de HD en Ultra HD pakketten. Het eerste pakket gaat nu €10,99 per maand kosten, een verhoging van één euro per maand. Het duurste abonnement waarmee content indien beschikbaar op Ultra HD gekeken kan worden en met 4 gebruikers tegelijk gaat van € 11,99 naar € 13,99. Een verhoging van bijna 20%.

Netflix geeft aan dat deze prijsverhoging nodig is om verschillende redenen. De belangrijkste is dat Netflix steeds meer investeert in haar eigen films en series. Ook de introductie van nieuwe mogelijkheden wordt als reden genoemd. Wat deze mogelijkheden zijn is helaas nog niets over bekend. Netflix investeerde dit jaar al zes miljard dollar in eigen titels. Dit bedrag wordt in 2018 verhoogd naar zeven miljard.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.