100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Internetabonnementen zijn goedkoper geworden!

Maandag 16 april 2018 1 minuut en 44 seconden leestijd

Internetabonnementen zijn goedkoper geworden!

Goed nieuws, de prijs van abonnementen voor internet en telefonie zijn goedkoper geworden.

Uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) blijkt dat in maart 2018 de prijzen van abonnementen op internet en telefonie met 6,7% zijn gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In februari was de daling zelfs nog wat groter en rapporteerde het CBS een daling van 8,3%. Wanneer je naar heel 2017 kijkt zijn de abonnementsprijzen met 6,9% gedaald.

Maar wat merk je daar als consument nu van?

Als consument merk je deze prijsdaling vooral bij je mobiele telefoon abonnement. Zo zal je merken dat telecombedrijven vaker een grotere databundel en onbeperkt bellen aanbieden. Het voordeel daarvan is dat wanneer je niet meer data gebruikt of meer belt als voorheen je in veel gevallen een goedkoper abonnement af kunt sluiten.

Daarentegen zie je bij vaste internetabonnementen, die vaak onderdeel zijn van een alles-in-1-abonnement, in plaats van een prijsdaling juist een stijging van de prijs. Dit komt vooral omdat het onderdeel televisie binnen dit soort abonnementen steeds duurder wordt. Televisie wordt steeds duurder omdat aanbieders meer doorgiftevergoeding aan televisiezenders moeten betalen. Zo zijn de doorgiftevergoedingen van onder andere FOX Sports, NPO en Dicovery Inc in de afgelopen periode duurder geworden. Dit rekenen de aanbieders weer door aan de consument.

Wil je meer te weten komen over de doorgiftevergoeding van FOX Sports, lees dan ook ons blog Verhoging doorgiftevergoeding FOX Sports.

Heb je dan helemaal geen korting op je vaste internetabonnement?

Op dit moment bieden de meeste aanbieders van vaste netwerk-diensten nog geen losse internetabonnementen aan die veel goedkoper zijn dan een alles-in-1-abonnement. Dit komt omdat het prijsverschil in de meeste gevallen minimaal is omdat bij een los abonnement de standaard gebruikskosten voor toegang tot het netwerk worden berekend. Bij veel aanbieders zijn die juist bij het televisieabonnement inbegrepen.

We kunnen dus wel concluderen dat je vooral bij het afsluiten van een nieuw- of verlengen van je huidige mobiele abonnement voordeel hebt van de prijsdaling.

Maar het is natuurlijk altijd goed om te kijken of je ook op je internet abonnement kunt besparen. Doe vandaag nog de postcode check en ontdek of overstappen voor jou een besparing kan opleveren.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.