100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Per 1 juli hogere prijzen voor Internet en TV

Woensdag 30 mei 2018 4 minuten en 7 seconden leestijd

Per 1 juli hogere prijzen voor Internet en TV

Net als vorig jaar hebben de grote internetproviders, KPN en Ziggo, per 1 juli een flinke prijsverhoging aangekondigd van hun internet- en tv abonnementen. Ook gaan de kosten voor vaste telefonie omhoog. Daarnaast verhogen XS4ALL en Delta hun prijzen en hebben Telfort en Tele2 dit eerder dit jaar al gedaan. Het gaat gemiddeld om een bedrag van €2,- tot €3,- per maand, maar op jaarbasis is dit al snel €20,- tot €40,-.

Wanneer de prijsstijging hoger ligt dan de huidige inflatie, zoals het geval is bij KPN, Ziggo, XS4ALL en Delta, en je bent het niet eens met deze prijsstijging, dan heb je als bestaande klant recht om je contract kosteloos op te zeggen. 

Direct bekijken of het voor jou voordeliger is om over te stappen? Doe onze postcode check, vergelijk en stap eenvoudig over!

KPN

KPN heeft aangekondigd de pakketten voor internet en voor internet en tv met €2,50 te verhogen. Abonnementen afgesloten voor 1 juli 2017 gaan ook in prijs omhoog. Deze verhoging varieert van €1,- tot €4,- per maand. Als reden voor de prijsverhoging geeft KPN de grote investeringen in het netwerk die zij doen. Je krijgt bij KPN wel iets terug voor de prijsverhoging. De internetsnelheden gaan namelijk omhoog, van 40Mb naar 50Mb. Bij de uitgebreidere pakketten gaat de internetsnelheid zelfs van 80Mb naar 100 Mb en van 100Mb naar 150Mb! Daarnaast ontvang je van KPN een verbetert zenderaanbod en worden er meer zenders in HD-kwaliteit uitgezonden.

Ziggo

Ook Ziggo is flink aan het investeren om het netwerk betrouwbaar en veilig te maken. Ziggo vindt dit nodig omdat het dataverbruik blijft groeien. Er zijn steeds meer mensen die gebruik maken van data en dat gebeurd ook nog eens vaak op hetzelfde moment van de dag. Ziggo heeft er daarom voor gekozen de prijzen te verhogen. De gemiddelde prijsverhoging bij Ziggo is €1,65 per maand. Echter gaat de abonnementsprijs van het meest gekozen Ziggo pakket, alles-in-1, met €2,- omhoog.

XS4ALL

Bij XS4ALL ga je €2,50 meer betalen voor de abonnementen Internet Basic en Internet Pro. De internetsnelheden van deze pakketten wijzigen niet. Daarentegen stijgen de internetsnelheden van de abonnement varianten Compact, Smart en Plus met 25%. Daarvoor ga je wel €3,50 per maand meer betalen. XS4ALL is net als Ziggo aan het investeren in de veiligheid en betrouwbaarheid van hun netwerk.

Delta

Delta verhoogt per 1 juli hun abonnementsprijzen voor internet en tv. Zij geven aan dat het internetgebruik ieder jaar met 40% stijgt en zij daarom veel moeten investeren om met deze ontwikkeling mee te groeien. Delta gaat onder andere op 15.000 plaatsen in Zeeland nieuwe apparatuur met snellere hardware en een grotere datacapaciteit plaatsen. Hierdoor kan Delta sneller internet aanbieden. De alles-in-1 abonnementen van Delta stijgen met €3,50 per maand. Wanneer je een internet en tv abonnement hebt ga je daar per maand €2,50 meer voor betalen. Voor deze prijsstijging ontvang je van Delta wel een hogere internetsnelheid. Deze gaat bij sommige abonnementen wel met 150% omhoog.

Telfort

Telfort heeft ervoor gekozen in april al een prijsverhoging door te voeren. Als bestaande klant heb je daar niets van gemerkt, de prijsverhoging is namelijk alleen voor nieuwe klanten en nieuwe pakketten. Het maandbedrag voor alleen internet gaat van €30,- naar €35,- per maand. Voor het alles-in-1 pakket ga je als nieuwe klant €45,- per maand betalen in plaats van €42,50. De internetsnelheden van de uitgebreidere pakketten zijn verhoogd van 80Mb naar 100Mb en van 100Mb naar 150Mb. Daarnaast ontvang je, behalve in het alles-in-1 pakket, niet langer gratis vaste telefonie. Hiervoor ga je voortaan €2,50 per maand extra betalen.

Tele2

Ook Tele2 heeft eerder dit jaar de prijzen voor hun internetabonnementen verhoogd. Het Internet Light abonnement is €3,- is prijs gestegen, naar €25,-. Voor het Internet Basis abonnement betaal je €2,- meer, maar daar krijg je ook een hogere downloadsnelheid voor. Bij het snelste internetabonnement van Tele2, Internet Extra, is de prijs ook €2,- omhoog gegaan, maar blijft de internetsnelheid hetzelfde. De prijsverhoging is doorgevoerd voor alle abonnementen waar DSL internet onderdeel van is. De verhoging zie je dus ook terug in het alles-in-1 en het internet en tv abonnement van Tele2.

T-Mobile

Net als vorig jaar heeft T-Mobile in 2018 geen prijsverhoging. De enige aanpassing die zij per 1 juli doen is dat je als nieuwe klant bij een glasvezel abonnement van 750Mb in plaats van €12,50 nu €10,- per maand korting krijgt.

Wat doe jij met deze prijsverhoging?

Op jaarbasis gaat het om een aardig bedrag. Omdat je (wanneer de prijsstijging hoger ligt dan de huidige inflatie) je contract kosteloos tussentijds kunt opzeggen is dit een goed moment om weer eens kritisch naar je huidige abonnement te kijken. Past deze abonnementsvorm nog bij de wensen en eisen die je nu aan je abonnement stelt? Haal je de gewenste internetsnelheden? Worden eventuele problemen met het netwerk snel opgelost door de provider? Zo maar een paar vragen die je jezelf kunt stellen.

Wil je je huidige abonnement vergelijken met die van andere providers? Doe dan de postcode check op onze website. Daarmee kun je precies zien welke abonnementsvormen beschikbaar zijn op jouw adres, wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat je dat per maand gaat kosten.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar op Facebook en via e-mail: info@providercheck.nl

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.