100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Meer mobiel en minder vast bellen

Donderdag 05 juli 2018 1 minuut en 29 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Meer mobiel en minder vast bellen

Hoe vaak maak jij nog gebruik van je vaste telefoon? Sinds de brede intrede van de mobiele telefoon in Nederland is deze niet meer weg te denken. Waren de eerst reacties begin jaren negentig nog niet erg enthousiast; “Ik ga toch niet bellen op straat” was een veelgehoorde reactie op de intrede van de mobiele telefoon. Inmiddels kunnen veel mensen niet meer zonder hun telefoon. Door de grote populariteit van de mobiele telefoon merken we steeds meer dat het gebruik van de vaste telefoon minder wordt.

Niet alleen wordt het bellen met je mobiele telefoon steeds voordeliger, maar sinds de intrede van de smartphone wordt er überhaupt steeds minder gebeld. Dankzij Whatsapp vliegen de berichten over en weer en is dit de communicatievorm van nu.

Internet versus vast bellen

Zoals gezegd is een groot gedeelte van de Nederlanders inmiddels in het bezit van een smartphone. Deze kunnen steeds meer. Gebruikte je je mobiele telefoon vroeger alleen om te bellen of een sms-bericht te versturen, inmiddels kun je er bijna alles mee. Je gebruikt je Smartphone om naar je favoriete muziek te luisteren, films en series te kijken, over het web te surfen en af en toe zelfs ook nog om te bellen ;) 

Vast bellen is een ouderwetser medium, maar je kunt ermee doen waarvoor het bedoeld is, bellen! Je zult misschien niet veel gebruik maken van je vaste telefoon, maar toch is het fijn er thuis één te hebben staan. Is er een noodsituatie en ligt bijvoorbeeld je mobiele netwerk plat dan ben je nog steeds bereikbaar wanneer nodig. Een soort van back-up.

Vast bellen voor jou

Maak jij nog wel graag gebruik van je vaste telefoon? Dan zijn er voor jou nog genoeg mogelijkheden. Providers bieden vast bellen gratis of tegen een laag maandtarief aan. Je rekent in de meeste gevallen af per seconde waardoor je nooit teveel betaalt. Wanneer je veel gebruik maakt van je vaste telefoon bieden de meeste providers speciale pakketten aan waarmee je voordelig kunt bellen. Stap je over naar een nieuwe provider? Dan regelen zij in de meeste gevallen gratis jouw nummerbehoud waardoor je gebruik kunt blijven maken van je vertrouwde vaste telefoonnummer. Kijk snel op onze Internet & Bellen pagina voor meer informatie over de verschillende Internet & Bellen pakketten die wij aanbieden.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.