100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Ziggo stopt in Rotterdam met analoge tv

Dinsdag 07 augustus 2018 2 minuten en 12 seconden leestijd
Laatste update: Dinsdag 26 mei 2020

Ziggo stopt in Rotterdam met analoge tv

We hebben er al eerder over geschreven, Ziggo is bezig om in Nederland analoge tv uit te zetten en nu is Rotterdam aan de beurt. In een traject van twee jaar zet Ziggo in heel Nederland analoge tv uit. Zij zijn daarmee begonnen in april in de regio Capelle aan den IJssel, waarna Flevoland volgde en nu is dus Rotterdam en enkele van haar deelgemeenten aan de beurt.

Waarom stopt analoge tv?

Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van tv. Veel mensen maken inmiddels gebruik van digitale tv. En naast het kijken via de televisie kijk je je favoriete programma’s tegenwoordig ook via je tablet of smartphone. Al deze veranderingen brengen met zich mee dat steeds minder mensen gebruik maken van analoge tv. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat Ziggo ervoor kiest het analoge tv-signaal stop te zetten.

Wanneer stopt analoge tv in Rotterdam?

In de nacht van 18 op 19 september wordt in Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland en Pernis het analoge tv-signaal uitgezet. Daarna kunnen klanten van Ziggo alleen nog digitaal tv kijken. Kijk je nu nog analoog tv? Dan moet je dus voor die datum overstappen naar digitale tv. Je wordt door Ziggo tijdig op de hoogte gebracht en zij helpen je over te stappen naar digitale televisie. Zo zetten zij extra monteurs en medewerkers in om je te helpen bij je overstap. Ook kun je meer informatie vinden op www.ziggo.nl

Wat betekent het stoppen van analoge tv voor jou?

Het lijkt nu misschien even een gedoe om, om te schakelen van analoge tv naar digitaal, maar het heeft ook veel voordelen. Zo ontvang je meer televisie zenders waaronder Ziggo Sport en is de kwaliteit waarin je kijkt ook nog eens beter dan bij analoge tv.

Heb je een platte televisie die gekocht is na 2011? Dan is deze is veel gevallen al geschikt voor digitale tv-ontvangst. En is jouw televisie niet geschikt voor digitale tv-ontvangst dan heeft Ziggo daar ook een oplossing voor. Je ontvangt van Ziggo dan gratis een digitale-tv-decoder. Wanneer je meerdere decoders nodig hebt rekent Ziggo hier €29,95 voor. Wanneer je overstapt naar digitale tv blijven de kosten voor je abonnement hetzelfde.

Ziggo in de toekomst

De ruimte die ontstaat op het netwerk door het uitzetten van analoge tv kan Ziggo goed gebruiken. Zij zijn namelijk druk aan het innoveren en willen de ruimte die ontstaat gebruiken voor het ‘netwerk van de toekomst’ waar jij vanaf 2020 gebruik van kunt maken. In dit ‘netwerk van de toekomst’ zullen vaste en mobiele verbindingen nog meer op elkaar aansluiten. Je bent in de toekomst altijd en overal online en merkt het bijna niet meer wanneer je apparaat schakelt tussen Ziggo internet, Wifi of mobiel internet. Daarnaast wordt het Ziggo internet netwerk steeds sneller, slimmer en, niet onbelangrijk, stabieler.

Wil jij ook gebruik maken van digitale tv en internet van Ziggo en niets missen van alle innovaties die eraan zitten te komen? Doe dan onze postcodecheck en ontdek of Ziggo leverbaar is op jouw adres.  

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.