100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Delta geeft sneeuw in augustus

Dinsdag 14 augustus 2018 1 minuut en 33 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

Delta geeft sneeuw in augustus

Ben je klant bij Delta en kijk je nog analoge televisie via de kabel? Let op! Je hebt nog maar een week om over te stappen op digitale televisie. Lukt dat niet, dan gaat het sneeuwen op je televisiescherm.

Eerder schreven we al over Ziggo, die half september in Rotterdam en omgeving het kijken naar analoge televisie via de kabel uitzet. Er wordt steeds minder naar analoge televisiegekeken en de ruimte die overblijft door niet langer analoge televisie aan te bieden kan Ziggo goed gebruiken voor hun ‘netwerk van de toekomst’. Meer hierover lees je in ons blog Ziggo stopt in Rotterdam met analoge tv.

Ook Delta kiest ervoor niet langer analoge televisie via de kabel aan te bieden. Delta is in Zeeland de enige provider die analoge televisie aanbiedt en stopt daar per 20 augustus mee.
Op dit moment kijkt al 90% van de Delta klanten naar digitale televisie.
Voor Delta abonnees die de overstap naar digitale televisie nog moeten maken heeft Delta speciale mini-decoders geïntroduceerd. Daarnaast bieden zij een ongecodeerd basispakket digitaal aan. Wanneer je een nieuwere televisie hebt hoef je zelfs geen gebruik te maken van de speciale mini-decoder. Je kunt dan namelijk via een functie bij je instellingen van analoog naar digitaal gaan en dan kost het je niets.

Delta FM Radio

Naast dat het niet meer mogelijk is om analoog televisie te kijken via Delta hebben zij er ook voor gekozen niet langer het hele FM-radiopakket aan te bieden via de kabel. Veel traditionele radio’s kunnen dan geen signaal meer ontvangen. Wil je nog wel gebruik maken van het FM-radiopakket? Maak dan op advies van Delta gebruik van de speciale decoders of maak gebruik van de ether.

Delta in de toekomst

Delta gaat de ruimte die vrijkomt door niet langer analoge televisie en FM-radio via de kabel aan te bieden gebruiken voor sneller internet en meer interactieve diensten voor jou. Delta blijft innoveren om haar klanten de beste diensten te leveren.

Benieuwd of Delta leverbaar is op jouw adres? Doe de postcode check en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.