100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

T-Mobile en Tele2 gaan fuseren

Woensdag 09 januari 2019 2 minuten en 12 seconden leestijd
Laatste update: Maandag 25 mei 2020

T-Mobile en Tele2 gaan fuseren

We hebben er al een aantal keer over geschreven, de fusie tussen T-Mobile en Tele2. Nu kunnen we melden dat de fusie definitief doorgaat.

Hoe zit het ook alweer met die fusie?

Eind 2017 werd het al aangekondigd, T-Mobile en Tele2 wilde fuseren. Het heeft even geduurd, wat bij een fusie van deze omvang ook gebruikelijk is. Samen kunnen T-Mobile en Tele2 een sterk front vormen tegen de grote spelers op de Nederlandse markt VodafoneZiggo en KPN.

T-Mobile betaalde 190 miljoen euro aan Tele2. Daarmee heeft het Zweedse moederbedrijf van Tele2 25% van het nieuwe bedrijf in handen en Deutsche Telekom die de eigenaar is van T-Mobile de andere 75%.

In november werd bekend dat de Europese Commissie, die onderzoek deed naar de fusie tussen T-Mobile en Tele2, akkoord ging met de fusie. Zij onderzochten onder andere wat het voor de klant in zou houden wanneer T-Mobile en Tele2 samengaan, maar ook wat dit met de markt zou doen. Er bleken geen verdere bezwaren waarna T-Mobile en Tele2 groen licht kregen om de fusie door te laten gaan.

Wat gaat er veranderen voor jou?

Ben jij klant van T-Mobile of Tele2? Dan gaat er vooralsnog niet veel veranderen. Je blijft gewoon klant bij je eigen internet provider. De komende maanden ligt de focus bij T-Mobile en Tele2 op de integratie van beide bedrijven wat wel even zal duren. Dit moet namelijk wel zorgvuldig gebeuren en het belang van de medewerkers en natuurlijk de klant staat voorop.

Voordeel voor jou heeft deze fusie wel. Waren T-Mobile en Tele2 eerder nog de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt. Door de fusie kunnen zij de strijd aangaan met een KPN en VodafoneZiggo. Beide grote spelers op de Nederlandse telecommarkt.

Samen kunnen T-Mobile en Tele2 jou de mix bieden tussen mobiele en vaste telecomdiensten. Zij kunnen samen beter concurreren door te blijven ontwikkelen en innoveren, maar ook door jou een scherpe prijs te blijven bieden.

Voordat de fusie definitief werd hebben T-Mobile en Tele2 jou al een aantal beloftes gedaan. Zo gaan zij ervoor zorgen dat zij, al in 2020, als eerste in Nederland landelijke 5G dekking kunnen bieden.  Ook blijven zij investeren in de uitrol van glasvezel internet. Ben je benieuwd naar alle beloftes van T-Mobile en Tele2? Die lees je in ons blog T-Mobile en Tele2 beloven jou.

Kies jij voor T-Mobile en Tele2?

T-Mobile en Tele2 gaan de komende maanden hard aan de slag om de twee bedrijven op een goede manier samen te voegen. Tot die tijd blijven zij nog even concurrenten van elkaar. Stap je in januari over naar Tele2 dan krijg je een cashback van wel €50,- op alle pakketten of kies je voor T-Mobile?
Met onze handige postcode check ontdek je binnen een minuut of T-Mobile en/of Tele2 leverbaar zijn op jouw adres.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.